По 14 оръжия са имали братя Галеви
По 14 оръжия са имали братя Галеви / DarikNews.bg, архив

Окръжният съд в Кюстендил заседава по делото за конфискация на имущество на т. нар братя Галеви.

Делото е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Съд иска нова експертиза за конфискация на имуществото на братя Галеви

Съдебният състав прие днес резултатите от назначената по делото оръжейна експертиза. Отнея става ясно, че Пламен Галев и Ангел Христов са разполагали с по 14 броя оръжия, стойността на придобиването им е била около 30 000 лева, а тази на продажбата им - с по-висока стойност около 5000 лева.

Съдът постанови и разширяване на исканата съдебно-икономическа експертиза и реши да назначи още едно вещо лице по нея. Експертизата трябва да покаже какви доходи са имали "Галеви" и семействата им и дали са могли да притежават имуществото, с което са разполагали. Делото продължава на 10 април идната година.

Източник: БТА