Продължава издирването на братя Галеви
Продължава издирването на братя Галеви / снимка: БГНЕС, архив
Продължава издирването на братя Галеви
70897
Продължава издирването на братя Галеви
  • Продължава издирването на братя Галеви

МВР не разполага с информация за задържането на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Това съобщи главният секретар на ведомството главен комисар Светлозар Лазаров.

Той посочи, че продължава издирването както на братя Галеви, така и на Йосиф Йосифов-Йоско, за когото се твърди, че е мъртъв.

Информацията за задържането на един от братята Галеви в чужбина се появи в столичен таблоид в четвъртък вечерта, като за източник беше посочен „високопоставен полицейски служител”. В публикацията обаче нямаше данни кой от двамата - Пламен Галев или Ангел Христов, е бил задържан, нито коя служба е извършила ареста.

Братята Галеви са в неизвестност от пролетта на 2012 г., когато Върховният касационен съд ги призна за виновни за организиране на престъпна група с цел изнудване. Оттогава двамата са обявени за общодържавно издирване, а Интерпол ги издирва с червена бюлетина.

Междувременно Лазаров не потвърди дали има оперативна информация, че фенове на футболния клуб Локомотив-Пловдив са използвани за провеждането на антиправителствени протести.

„Имаше отделни протести, имаше отделни случаи, когато наистина имаше футболни фенове, които проявиха известни форми на агресия, но тук искам да отворя една скоба. Аз самият 30 години ходя по стадионите и не искам по никакъв начин любовта и доброто отношение към футбола да се смесват с отделни екстремистки прояви. Едното няма нищо общо с другото”, заяви Лазаров.

По думите му ще е грешка и на политиците, и на МВР, ако започнат да слагат всичко под общ знаменател.

„Тези неща трябва да се разграничават. Тези неща, които са на ръба на закона, действително трябва да се преследват. Такива случаи има в Пловдив. Има образувани досъдебни производства за хулиганство и за проява на масова и етническа омраза. Това, че някои от тези лица ходят и на футболни срещи, не бива да дава тежест на българския футбол. Това са различни неща”, обясни още Лазаров.