Приеха оръжейната експертиза по делото за конфискация на имущество на т. нар братя Галеви
Приеха оръжейната експертиза по делото за конфискация на имущество на т. нар братя Галеви / Дима Кирилова,Дарик радио

Кюстендилски окръжен съд прие резултатите от назначената  оръжейна експертиза по делото за конфискация на имущество на т. нар братя Галеви.
От нея става ясно, че Пламен Галев и Ангел Христов са разполагали с по 14 броя оръжия, стойността на придобиването им е била около 30 000 лева, а тази на продажбата им - с по-висока стойност около 5000 лева.

По искане на част от адвокатите ,съдът постанови и разширяване на исканата съдебно-икономическа експертиза и реши, заради огромният обем работа да назначи още едно вещо лице по нея. Експертизата трябва да покаже какви доходи са имали "Галеви" и семействата им и дали са могли да притежават имуществото, с което са разполагали.

Делото е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.
Следващото заседание е насрочено за 10 април 2017г.