/ Дарик, архив
Състав на Окръжен съд-Кюстендил под председателството на Татяна Костадинова не даде ход на делото за  конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов. В залата не присъстваше процесуалният представител на Радмила Дюлгерова, което оставя без защита съпругата на Пламен Галев. Новата дата на делото е 16 ноември, от 11.00 часа.

Съдът не прие икономическата експертиза по делото за имуществото на "Братя Галеви"

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност внесе иск в окръжния съд в Кюстендил за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества през август 2012 г.

Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лв., като от всеки от двамата се претендира приблизително половината от посочената сума.

Приеха оръжейната експертиза по делото за конфискация на имущество на т. нар братя Галеви

Оценката на имуществото е направена от лицензирани независими експерти-оценители. Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов.

В други две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, двамата са управители и представители на клоновете регистрирани в България. Лицата са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски вирджински острови. На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, община Сапарева баня, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.