Стефи Бедникова е Спортист на Дупница за 2013 година. Цветан Соколов раздава подаръци
Стефи Бедникова е Спортист на Дупница за 2013 година. Цветан Соколов раздава подаръци / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Шахматистката Стефи Бедникова стана Спортист на Дупница за 2013 година. Тя бе наградена на официална церемония от кмета на града инж. Методи Чимев. Неин подгласник стана волейболиста на "Марек Юнион-Ивкони" Борислав Апостолов, а на трето място е бадминтонистката Магда Димитрова.
Стефи Бедникова- шампионка на България по бърз шах-блиц, вицешампионка по ускорен шах , 7-о място в републиканското първенство по класически шах, победителка в 5 силни международни турнира.
Борислав Апостолов- 3- то място в класацията за най-добър блокировач в Шампионска лига сезон 2012/13, най-добър блокировач Купа на България, национален състезател.
Магда Димитрова от клуб "Победа" - бронзова медалистка от Балканско първенство, реп. шампионка девойки ст. възраст, вицешампион на двойки, национална състезател.
В Топ 10 място намериха още: Методи Китанов (спортна стрелба), Теодор Георгиев (таекуондо), капитанът на футболния "Марек" Милен Лахчев, Веселин Георгиев (тенис на маса), Роберто Петров (боен клуб „Марек"), Петьо Петков (бейзбол) и състезателят по силов трибой Димо Димов.
За отбор на годината на Дупница бе определен волейболният „Марек Юнион-Ивкони", станал шампион на страната и носител на Купата на България, а треньор №1 в колективните спортове е Найден Найденов. В индивидуалните, наградата заслужи Христо Михалчев (СК „Гладиатор").
Призът за мениджър на годината разделиха изпълнителният директор на ФК "Марек" Иво Паргов и колегата му от ВК "Марек Юнион-Ивкони" Людмил Найденов.
Суперзвездата на световния волейбол Цветан Соколов бе специален гост на церемонията и раздаде наградите на 86 млади таланти от всички спортни клубове в Дупница.
"Много съм радостен да се върна там откъдето съм започнал. Тук в Дупница стартира моята кариера и също като тези млади таланти преди повече от 10 години бях в тази категория. Ще им кажа само едно-тренирайте упорито, слушайте треньорите си, вярвайте че ще успеете, никога не се предавайте и най-важното не забравяйте откъде сте тръгнали", обърна се към малките Соколов. "Аз дължа много на "Марек Юнион-Ивкони" и ще съм благодарен цял живот за това, което съм сега. Поради тази причина ще подаря на всички деца от школата пълна екипировка", допълни Соколов, всички гости и спортисти посрещнаха думите му с мощни аплодисменти.

Стефи Бедникова е Спортист на Дупница за 2013 година. Цветан Соколов раздава подаръци
netinfo

Диагоналът на "Тренто" получи специален приз от Община Дупница, за принос в популяризирането на Дупница. "Искам да благодаря за тази награда на кмета на града г-н Чимев. Знам, че той е много спортен човек, който помага на спорта и затова му пожелавам да продължава в същия дух", благодари Соколов, който също се бе подготвил с още една изненада за Чимев, дарявайки го с позлатена кама. "С тази кама да режете още повече пари от бюджета за спорта", пожела му Соколов.

Стефи Бедникова е Спортист на Дупница за 2013 година. Цветан Соколов раздава подаръци
netinfo

Специална награда заслужи и другата дупнишка волейболна звезда Елица Василева, която днес ще гостува в кабинета на кмета. Специални награди получиха олимпийският шампион по борба от Игрите за глухи Илиян Илиев; шахматистът, спечелил няколко международни турнира през годината Николай Милчев; шампионът по тенис на маса за ветерани Любо Янакиев; световната вицешампионка по борба Миглена Селишка и двете европейски вицешампионки по таекуондо- Ивона Цинцарска и Луиза Захариева. Икона на "Св.Иван Рилски" получи и Иво Паргов за това, че воденият от него "Марек" не допусна нито една загуба в официален мач от първенство за цялата календарна година. "Без помощта на кмета, който върна футбола там, където му е мястото, сега нямаше да сме на път за "А" група. Целият клуб му благодарим", след което връчи на кмета фланелка с името на Методи Чимев и автографите на всички футболисти.

Стефи Бедникова е Спортист на Дупница за 2013 година. Цветан Соколов раздава подаръци
netinfo

След края на церемонията, Цветан Соколов раздаде десетки автографи и не отказа снимка с никой. За да се снимат със звездата на българския волейбол бяха дошли и фенове от Кюстендил.