Спукан водопровод провокира въпроса- може ли да се отстраняват аварии и през нощта?
Спукан водопровод провокира въпроса- може ли да се отстраняват аварии и през нощта? / Дарик-Кюстендил, архив

Три поредни аварии на водопровода, в района на пазара в Кюстендил и ул. „Хан Аспарух", провокираха нашият читател Видин Бошнаков да сигнализира Дарик. Той поставя въпроси, свързани с работата на „Кюстендилска вода" и липсата на възможност за отстраняване на аварии и през нощта.
„Знаят за аварията, имат дежурен служител, да приема сигнал, но нямат такава група за отстраняване на проблема веднага. Трябва да чакаме до започване на работния им ден, защото това е нормална ежедневна работа, а не извънредна...... Искам да имам ВОДА....... Хората от района на пазара нямат отново вода. Нямат право на лична хигиена и сутрешен тоалет. Нямат право да отидат нормално на работа. Нямат право да подготвят децата си за градина и училище...", се казва в писмото на г- н Бошнаков, който посочва аварии в събота, и през последните 2 дни.
Водоподаването в района е възстановено още преди обед. Водопроводът е от старите етернитови тръби и стават аварии, съобщиха за Дарик от водното дружество.
„Вечер и през нощта не може да се отстраняват аварии. Дори Наредбата за обществения ред на община Кюстендил и чл. 5 забраняват от 14- 16 ч. и от 22- 08 ч. да се извършват дейности от стопански или битов характер, които предизвикват шум. Когато става дума за авария при довеждащи водопроводи, която оставя голяма част от града без вода сме работили и през нощта. Не, че е ново за нас, но и новосъздадената ВиК асоциация изисква да се отбелязват всички данни, от възникването на аварията, до отстраняването й", коментира главният инженер на „Кюстендилска вода" Владимир Джоров.