Слаб интерес към търга за  маси на пазара, общински терени и помещения
Слаб интерес към търга за маси на пазара, общински терени и помещения / Дима Кирилова, Дарик радио

Петима  участници се явиха на търга с  тайно наддаване за отдаване под наем на маси на пазара, общински терени и помещения , организиран от община Кюстендил.

Някои от участниците заявиха, че не са доволни от условията на работа на кооперативният пазар. " Пазарът не е такъв, какъвто трябва да е , трябва да се направи закрит.Климатичните условия са много тежки, зимата е изключително студено, и ние и зеленчуците замръзваме, а лятото се получава парников ефект.Трябва да се помисли и да се поставят масите, както преди, в една редица, за да е по- лесно за клиентите. Не случайно останахме само няколко сергии на пазара", коментираха пред Дарик.

 

 

На търга   ще бъдат разиграни 23 маси в сектора за регистрирани земеделски производители на плодове и зеленчуци, както и 3 маси в сектора за търговци с регистрирани фирми. Началната тръжна цена е 25,00 лева за кв. м. търговска площ на месец без ДДС.
На търгът ще се играе и за терен в кв. 389 - до 50 кв. м. площ за разполагане на преместваемо съоръжение, за продажба на плодове и зеленчуци, с начална тръжна цена 3,00 лева на кв. м без ДДС на месец.
Цената на един комплект тръжни документи е 30,00 лева с ДДС, която се плаща на касата на Община Кюстендил. Депозита за участие в търга е 10%.