Ремонт мести  учениците от ОУ Евлоги Георгиев в Гимназия Христо Ботев
Ремонт мести учениците от ОУ Евлоги Георгиев в Гимназия Христо Ботев / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев"- Дупница ще провеждат учебни занятия в сградата на Гимназия „Христо Ботев", от днес до 27 септември. Те ще започват в 13.30 часа. Причината за преместването е продължаващия ремонт в основното училище. Въпреки уверенията на изпълнителите, че ще успеят да приключат преди началото на учебната година, това не се случи. Само 3 дни след началото на новата учебна година възникна проблема с нормалното и безопасно осигуряване на учебния процес. В училище „Евлоги Георгиев" в момента се прави мащабен ремонт по спечелен от общината проект.
Директорът Румяна Гергинова е изпратила молба до кмета на Дупница за временно преместване на учебните занимания. "Община Дупница успя да намери форма, с която да осигури ремонтните дейности на ОУ "Евлоги Георгиев" още през това лято и на 13 август сключихме договор с "Меридиан" ЕООД за изпълнение. Ако не се направеше сега, рискувахме следващата година въобще да не се осъществи намерението ни", заяви кметът на Дупница Методи Чимев и допълни, че ремонтните дейности са започнали на 19 август и ще приключат в указания срок - 27 септември.
Сградата на гимназия „Христо Ботев" е избрана защото е най-близо намиращата се до основното училище и материалната база позволява да се обучават учениците и от двете училища при създаване на организация на двусменен режим.
Това не е първи такъв случай за учениците от ОУ "Евлоги Георгиев". Преди 8 години при ремонт на котелното помещение, учебните занятия отново се провеждаха временно в гимназия "Христо Ботев".