Премиерът Борисов прие д-р Стефан Константинов и идеите му за здравеопазването
Премиерът Борисов прие д-р Стефан Константинов и идеите му за здравеопазването / Дарик радио

Д-р Стефан Константинов изложи идеите си за реформата в здравеопазването пред премиера Бойко Борисов. На срещата са присъствали бъдещият здравен министър проф. Анна-Мария Борисова и депутатът от Кюстендилски избирателен район Валентин Микев. Разговорът бе провокиран от д-р Константинов по време на посещението на министър-председателя в Кюстендил.

"За мен присъствието на бъдещия министър на здравеопазването бе изненада. Бях на срещата в качеството си на зам.-председател на Българския лекарски съюз", каза за Дарик д-р Стефан Константинов. Той отхвърли предположението, че ще става зам.-министър.

"Трябва да се реши въпроса с 24-часовото дежурство на личните лекари. Да се премахнат направленията за специалистите и да се работи за намаляване на разходите на болниците. Те харчат голям ресурс, а населението не е доволно от обслужването", заяви д-р Константинов, който е и член на Борда на директорите на кюстендилската болница.

Депутатът Валентин Микев потвърди за Дарик, че премиера Борисов е бил много заинтересован от разговора и е посъветвал бъдещия министър на здравеопазването проф. Борисова и д-р Константинов да си разменят визитките.