ПП Атака: Няма да позволим Кюстендил да бъде превърнат в ислямски център
ПП Атака: Няма да позволим Кюстендил да бъде превърнат в ислямски център / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Има реална опасност Кюстендил да бъде ислямизиран, се казва в позиция на ПП „АТАКА", получена в редакцията на Дарик от членът на местното ръководство Владислав Лехчански. В нея има призив обществеността в Кюстендил да се противопостави на решението на културния министър да строи джамия в Кюстендил.

"Ние сме категорични, че няма да позволим Кюстендил да бъде превърнат в ислямски център, защото следващия терорист,  като този, който се взриви на летището в Бургас, може да бъде обучен в тази джамия и да се взриви в Кюстендил. Ще бъде последван примера, който видяхме в Пазарджик", пише в писмото на ПП "Атака" до Дарик.

Според хората на Волен Сидеров, реакцията на кметът Петър Паунов е закъсняла. Те припомнят за подписката, която организираха през април срещу възстановяването на джамията в Кюстендил.

"Кметът Паунов не пожела да се срещне с нас и да подкрепи подписката, която събирахме на площад „Велбъжд", през месец април тази година, а напротив. Опита се на всяка цена да ни спре. Дори на мен ми състави акт на стойност 500 лева", коментира Владислав Лехчански.