Общински съвет
Общински съвет / Дарик-Кюстендил,архив
Отпускане на средства в размер на 2 863 лв. за обезпечаването на учебният процес на единствената паралелка в първи клас на 7 ОУ „Ильо войвода” в Кюстендил ще гласуват общинските съветници на сесията днес.
Причината е, че на паралелката не достигат 8 ученика до минималният нормативен брой.

За още три училища е постъпило искане за дофинансиране заради брой ученици под минималният брой. В ОУ „Даскал Димитри” недостига на ученици е 4 в първи и шести клас, като необходимата сума е 1055 лв., в ОУ Христо Ботев недостига е на 7 ученици в пети и шести клас, като необходимата сума е 1 849 лв. и в НУ „Св. Кирил и Методий”с Раждавица недостига е на трима ученика в трети клас, а необходимата сума е 791 лв.
 
Размерът на наема за ползване на земеделски земи в стопанската  2019-2020 г- на територията на община Кюстендил ще бъде гласувана още  на сесията днес.
Закритият плувен басейн в ПМГ „Емануил Иванов” да бъде отдаден под наем ще гласуват общинските съветници в Кюстендил. Това става след предложение на директорът на училището Елена Стоилова и решение на педагогическият съвет. В предложението се казва, че басейна е годен за ползване, но в момента това не се прави, тъй като часове по плуване не са предвидени в учебният план на училището. Поддръжката на басейна изисква наемането на външни изпълнители, разходите за което не са по силите на училищния бюджет.

Към басейна са включени и две съблекални и две бани със санитарни възли.Договорът с наемодателят ще бъде в срок от 7 години. Начална тръжна цена е от 100 лв. без ДДС на месец.