Йерма
Йерма / netinfo
С благотворителният спектакъл „Йерма“ в Дупница ще събират средства в подкрепа на младо семейство с репродуктивни проблеми. Инициативата е национална и съвместна на фондация „Искам бебе“ и Университетския театър на НБУ.
Във всеки град със събраните от представлението средства се подпомага различно семейство. Фондация „Искам бебе“ и Университетският театър на НБУ си партнират в името на една добра кауза – да се раждат повече желани деца в България. Успешно вече са проведени в Бургас, Смолян и Пловдив, каза Силвия Маданчева, координатор на Фондацията за Дупница. „Вярвам, че хората ще бъдат съпричастни към болката на други хора“, каза Маданчева.
Предаването на събраните средства ще стане с протокол пред двама свидетели.
Необходими са между 1 500 и 2 000 лв. Маданчева обясни, че семейството, което ще остане анонимно, поради лични съображения, досега са изразходвали финансираните опити от държавния фонд, направили са и един опит със собствени средства. Спектакълът е на 26 февруари, от 18 часа. Билети на касата на театъра от 24 февруари. Билети може да закупите и като се обадите на телефонния номер на Силвия Маданчева 0898 30 55 29.
 
Дарик- Кюстендил