Отстранен е проблема на водопровода за Бобов дол
Отстранен е проблема на водопровода за Бобов дол / Маргарита Петрова,Дарик радио

Временно беше спряно подаването на вода за селата Пиперево, Блатино и за град Бобов дол. Екипи на ВиК-Бобов дол дойдоха на място, за да отстранят аварията. Близо час и половина водната струя се издигаше на 20 -тина метра височина и предизвика интереса на пътуващите по пътя Самоков-Дупница. Заради вятъра бяха обледени къщите от отсрещната страна на пътя, образува се лед и върху пътното платно. Първи на мястото пристигнаха служители на КАТ - Пътна полиция, които регулираха движението в района.

Съоръжението се стопанисва от „Кюстендилска вода". От там обясниха, че това е водопровода за Бобов дол и участъка е изключително тежък. Трасето е 30 км от Самораново до миньорския град. Има голямо количество вода, а налягането точно в този участък е 30 атмосфери.

„Действахме максимално бързо, за да спрем изтичането на водата, която идва от ВЕЦ-а в Самораново" коментира зам.кметът Крум Милев, който беше на мястото на аварията. От снегопочистващата фирма "Нивел строй" и коли на Пътно поддържане веднага започнаха опесъчаване на района. Наложи се временно спиране и тока в района.