Затруднено е провеждането на учебния процес в града
Мобилен екип за ваксинация на възрастни и хора с двигателни проблеми от селата ще осигури Общината в Дупница, съобщиха от Общината.

Засилват контрола по спазването на COVID мерките в Кюстендилско

Кметът на Дупница Методи Чимев е разпоредил да бъде направена организация по осигуряване на такава възможност, предвид множеството отправени до него молби за транспорт.

"Това са хора, които искат да се ваксинират, но са самотноживеещи или не могат да се придвижат по някаква причина. Кметовете на селата в общината ще запознаят жителите, че предстои осигуряването на мобилен екип, който да посещава селата и да ваксинира желаещите на място. Това ще става по график, които ще бъде изготвен след 21 януари", казаха от Общината.

Затруднено е провеждането на учебния процес в някои от учебните заведения в Дупница, заради нарастващия брой на отсъстващи преподаватели, които към днешна дата са над 30.

По този повод кметът на Общината Методи Чимев е изпратил сигнал до Районното управление на образованието (РУО) в Кюстендил. "Процесът е много динамичен. Почасово получаваме информация от директори на учебни заведения за учители с коронавирусна инфекция или с грипоподобни симптоми, както и за продължаващото увеличаване на карантинирани паралелки.

Нашето предложение е преминаване в обучение от разстояние в електронна среда за някои учебни заведения", е каза кметът Чимев, цитиран от Общината.

539 ваксинисрещу COVID-19 са сложени за изминалото денонощие в Кюстендил

Най-сериозна е ситуацията в гимназията "Христо Ботев" в Дупница, където отсъстват около 30 процента от педагогическия състав, а пет паралелки са под карантина. На територията на община Дупница към днешна дата има 13 карантинирани паралелки - по пет в СЕУ "Св.Паисий Хилендарски" и ПГ "Христо Ботев" и по една в "Св.Климент Охридски", "ПГХВХТ и ОУ "Христо Ботев" - село Крайници.

Има и една карантинирана група от детска градина "Радост" в с. Яхиново. Мерките, предвид ситуацията в общината, ще бъдат обсъдени на среща утре между Методи Чимев и началникът на РУО Мая Стойчева.
БТА