Бум на заразените в областта
В област Кюстендил засилват контрола по спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от Областния оперативен щаб.

539 ваксинисрещу COVID-19 са сложени за изминалото денонощие в Кюстендил

Предложението е на областния управител на Кюстендил Катя Димитрова. С проверките са ангажирани МВР, РЗИ и БАБХ. По данни на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил заболяваемостта е 979,25 на 100 хил., което поставя региона в тъмночервената зона.

Заболелите за изминалата седмица, 10-16 януари, са 612 души. Процентът на карантинираните е 32,3%, поставени са общо 70623 ваксини. Регулярно се захранват лечебните заведения с ремдесивир. Няма недостиг на ваксини, който желае може да се ваксинира.  

23 учители в област Кюстендил са под карантина, съобщиха от Регионално управление на образованието. С пълна ваксинационна схема от всички педагогически специалисти в областта са 44,68%, с непълна – 2,14%.

78 новозаразени в Кюстендилско

Карантинирани, като диагностицирани и контактни, са 23 педагогически специалисти, в детските градини почти няма карантинирани учители. Ситуацията е много динамична и променяща се всеки един момент.

Активните случаи в детските градини, като процент деца, са 0,84%, паралелки - 0, 78%. В училищата активните случаи: ученици - 6,28%, паралелки и групи - 2,36% и персонал - 0,65%.

Навсякъде продължава учебният процес, учениците се тестват, регулярно получаваме от Министерството тестове. Няма недостиг на тестове, осигурени са за всички ученици от областта. 
Агенция "Фокус"