ОС- Кюстендил отхвърли идеята на БСП да се спре продажбата на Чифте баня и не даде думата на депутат Манолова
ОС- Кюстендил отхвърли идеята на БСП да се спре продажбата на Чифте баня и не даде думата на депутат Манолова / Дима Кирилова, Дарик- Кюстендил

С 11 гласа "За", 9 "Против" и 10 "Въздържал се", Общински съвет- Кюстендил отказа да разгледа докладната на БСП за отмяна решението за продажбата на Чифте баня. Депутатът Мая Манолова присъства на заседанието и пожела да се изкаже по темата, но общинските съветници не й дадоха думата в началото на заседанието.
"Как г- жо Манолова възрастните пенсионери и други граждани могат да чакат по няколко часа, за да се изкажат в края на заседанието. Аз имах такова предложение за промяна в правилника, което не бе прието. Не е коректно да променяме правилата, заради Вас, въпреки че аз искам да Вие да се изкажете", заяви съветникът от РЗС Младен Ризов.
Мая Шишкова от БСП коментира: "За мен е неприемливо, тук да е депутат, а съветниците да не му дават думата и да се ползват процедурни хватки. Г- н Паунов, Вие заявихте, че има сериозен инвеститорски интерес към банята, а на търга не дойде инвеститор и затова искаме да се спре продажбата".
Васил Иванов от "Коалиция Кюстендил" също заяви, че по правилник не може да се даде думата на Мая Манолова в началото на заседанието, при приемането на дневния ред.
"Надявам се, че ще съумеете да запазите хладнокръвие и няма да позволите най- уважаваната институция в Кюстендил да се превърне в българския парламент и хората, които превърнаха парламента в пазарище и се замерят там с бутилки, да не могат да всеят тук раздори. Тази мрачна сила доведе до една целувка на Орлов мост и трябва да помрачи цяла България този светъл кюстендилски край. Тази сила доведе тези, които пушеха пури по Венецианските хотели да не си плати наема тук- 500 лв. и трябва да бъдат изгонени. Тази сила ги доведе тук да носят легени пред общината, сигурно са навици това от Анадола, това е срам. Надявам се да съхраните здравия си разум", призова кметът Петър Паунов. Той призова да се даде знак, че Кюстендил няма да бъде предаден никога и няма да бъде допуснат хаос в града и политиката тук, политика на съгласие ще се пренесе в цяла България.