/ netinfo
ОбС-Дупница одобри поставянето на монумент на Дупнишките барикади. Според д-р Пламен Соколов по този начин някои си купува история, според Костадин Костадинов обаче барикадите са събитие, каквото в района в последните 30 години не се е случило.

Поискаха поставянето на монумент "Дупнишките барикади" в общински имот

Монументът на Дупнишките барикади ще бъде изграден в общинско място, в близост до мястото на сегашните барикади. „Въздържал се“ и „против“ гласуваха от БСП. Пред залата на ОбС, общинските съветници имаха възможност да видят проекта на новия монумент.

По време на това заседание съветниците гласуваха и по-ниска начална наемна цена за площи в ГУМ Дупница, като става въпрос за втори етаж и то при наем над 250 кв.м. В комисията, която ще провежда конкурсната процедура бяха включени и съветници, това ще бъдат Даниела Симова и Ивайло Петров, третия член е юрист. Управителят на ГУМ Дупница Цветанка Вуковска обясни, че предложената цена от 6 лв. на кв.м. е целесъобразна. Досега началната наемна цена за втори етаж е била 14,50 лв.

На дупнишките барикади- 21 години по- късно

От микрофона Костадин Костадинов заяви, че ще следи процедурата по отдаване под наем, като няма да приеме отдаване под наем на по малко от 800 кв,.м от втория етаж, колкото са обявените свободни площи.