21 години дупнишки барикади
21 години дупнишки барикади / Маргарита Петрова
Годишнина от барикадите в Дупница беше отбелязана пред заградения паметник, символ на събитията от 1997 година, довели до свалянето на правителството на Жан Виденов. Около огъня участниците от тогава се събраха на чаша чай и вино, и на баница.

21 години дупнишки барикади
Маргарита Петрова

Ивайло Константинов, който беше инициатор на създаването на сдружение „Духът на Дупница“ съобщи, че идеята за издигане на паметник вече върви към реализация. Паметникът ще се намира на стотина метра от мястото на сегашния символ на барикадите.

Участниците от събитията преди 21 години отново си припомниха за това време, когато Дупница е била център на протестите. Потвърди го и бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски, сега депутат от ГЕРБ, който каза, че си е тръгнал от митинг в Пловдив, за да бъде в Дупница.
Георги Гиздов отново развя запазеното и до днес разкъсано и опушено знаме на барикадите.

21 години дупнишки барикади
Маргарита Петрова

Сред присъстващите бяха кметовете на Дупница и Сапарева баня, Методи Чимев и Калин Гелев, депутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска, зам.- областният управител д-р Матей Попниколов, зам.- кметовете на община Дупница Крум Милев и Красимир Георгиев, представители на различни политически партии, общински съветници, както и хора, участвали в събитията преди 21 години.
Дарик- Кюстендил