/ netinfo
Не бива да забравяме какво беше положение до 2009 г. - по отношение на инфраструктура, по отношение на образование, на доходи и БВП. През 2010 г. БВП на България бе около 33 млрд. евро, в момента говорим за очакван БВП от 120 млрд. лева. Това е двойно, а никой не го отчита.

Институциите в социалните мрежи: Как да различим официалната информация

Забравихме какво се вложи по отношение на инфраструктурата, магистралите, санирането. С лъжливи думи, с фалшиви новини, манипулации и тролове в социалните мрежи непрекъснато се насажда една омраза в цялото ни общество, което не бива да допускаме.

Това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ Виктор Янев по време на събрание на общинската структура в Кюстендил. В хода на събранието бяха направени номинации за кандидати за евродепутати в състава на Европейския парламент. На него присъства също народният представител Кирил Калфин, новият общински координатор на структурата Михаела Крумова, общински съветнци, членове и симпатизанти на партията.

ГЕРБ събрание
netinfo

Пред присъстващите Виктор Янев посочи, че за една политическа сила са водещи резултатите и тези, които ПП ГЕРБ ще постигне на европейските избори, ще бъдат един лакмус за настроението в обществото ни по отношение на местните избори.  

ГЕРБ събрание
netinfo

Новият областен координатор благодари на досегашния Кирил Калфин и посочи, че постигнатото на политическата карта в област Кюстендил - от оцветена в червено вече да е синя, е и благодарение на неговите усилия и работа. „Поех отговорния ангажимент, защото аз не го смятам като признание, а като един сериозен ангажимент и отговорност за това, което наследявам“, каза още Янев. Той изказа благодарности и на всички общински ръководства, които са работили на територията на Кюстендил и изрази увереност, че новите ще постигнат също добри резултати и ще продължат надграждането.
 
Томислав Дончев: Фалшивите новини са токсин, който трови демокрацията

„Надявам се, тези нови ръководства, да дадат един нов стимул, тъй като стойността на една партия се определя от това да може тя да се обновява и да върви напред с млади и нови хора“, заяви по време на събранието Кирил Калфин. Пред присъстващите народният представител поясни, че, освен на областно ниво, в структурата на ГЕРБ има обновление също и в седем от общо девет общини. Калфин пожела успех на новия областен координатор Янев и на новия административен секретар Радослава Чеканска.
 
„Опозицията непрекъснато се опитава да скандализира обществото и да създава нереални проблеми, докато ние работим и изпълняваме предизборната си програма“, посочи още Калфин. За пример той даде увеличаването на заплатите в сферата на образованието, на медицинските работници, администрацията, както и минималната работна заплата. Депутатът също бе категоричен, че от представянето на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент зависи след това и местният вот.