/ Дарик- Кюстендил
Област Кюстендил е на трето място в страната след Бургас и Благоевград по брой на санирани сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Одобрени от областният управител са 84 договора, сключени между кметове на общини и председатели на сдружения. От тях 43 за община Кюстендил, 28 за Община Дупница, 12 за община Бобов дол и 1 бр. за община Рила, коментира областният управител Виктор Янев.

Кюстендил е сред първенците в страната с 58 санирани блока

В съответствие със задълженията на Областния управител по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, вменени с Методическите указания по програмата, представители на Областната администрация наблюдават процеса по обновяване на многофамилните жилищни сгради, включително са участвали в 41 бр. в комисии в Кюстендил, на които са подписани Протоколи за установяване годността за ползване на строежа /приложение обр.16 от Наредба №3/2003г./

Очаква продължения на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през 2018 година, като Министерски съвет вече гласува 1 млрд. лв. за целта. От област Кюстендил има 47 нови договора с банката за развитие, които чакат финансиране.
 
Дарик- Кюстендил