Младите социалисти пазят в тайна кандидат- депутат
Младите социалисти пазят в тайна кандидат- депутат / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Младежкото обединение на БСП- Кюстендил има предложение за кандидат- депутат от гражданската квота, но името му ще бъде пазено в тайна до последно. Общинският председател Марио Ташев, Анелия Кокалинска, Валентин Златински и Катерина Янчева са сред другите номинации за листата от младежите.

Младите социалисти настояват за въвеждането на т. нар. Европейска младежка гаранция, с която държавата се ангажира да намери работа на всеки завършил висше образование, до 6 месеца от дипломирането му.

„Искаме намаляване на семестриалните такси. Настояваме за мерки за стимулиране на раждаемостта, в това число увеличаване на детските от 35 на 70 лв. и обезщетението при майчинството", заяви инж. Марио Ташев.

Европейски център "Илияна.Инфо" и Младежкото обединение на БСП - Кюстендил организираха Кръгла маса на тема "Ние сме на ход - политическият живот през очите на младите".

Младежите посочиха, че през последните 3, 5 години се е увеличила безработицата в страната, в това число и младежката, от 11,5 на 27, 5%. Инж. Ташев даде и примери с увеличаване на цените на хранителните продукти. През 2008 година, 1 л. прясно мляко е струвал 1, 40 лв., а сега е 2, 00 лв. 1 кг. сирене е скочил от 5, 60 на 8, 50 лв. „В същото време никакво увеличение на доходите на хората и на пенсиите", коментира Марио Ташев.