Масова кастрация на бездомни кучета в Бобов дол, фондация Четири лапи действа с 2 амбулатории
Масова кастрация на бездомни кучета в Бобов дол, фондация Четири лапи действа с 2 амбулатории / netinfo

60 бездомни кучета са кастрирани, ваксинирани и обезпаразитени  до момента от екипа на фондация "Четири лапи" в Бобов дол. Акцията започна в началото на седмицата. Кастрацията е безплатна и се провежда в амбулаторията в приюта за кучета, както и в подвижна операционна зала.

"От залавянето до ваксинацията срещу бяс, всичко е за сметка на фондацията. Бяхме обещали на кмета Грети Алексова да помогнем още през 2007 г. Общината поема само настаняването на екипа и командировъчните", каза за Дарик д-р Марина Иванова от "Четири лапи".

Безплатно ще бъдат кастрирани и домашни любимци, на социално слаби хора или дворни кучата. Следващата седмица започва улавянето на бездомните кучета и по селата в община Бобов дол. На всяко животно се поставя ушна марка на едното ухо, с номер, който се татуира и на другото ухо, като се водят регистри във фондацията и общината.

"Ако не завали силен сняг, до края на кампанията ще обработим около 150 бездомни кучета. Масова кастрация в Бобов дол не е правена от много години, а по закон такава трябва да се проведе до 2011 г., като се регистрират и домашните кучета", заяви д-р Иванова.