/ Борислав Станков
С две предпремиери на късометражния филм "Враг на свинята" в “Кино в театъра” ще бъде подкрепена благотворителната кампания за лечението от левкемия на Тони Костов. Местата са ограничени до 48 места за прожекция. Цена на билет/покана: 5 лева 

Датите са:

- 23 февруари (събота) от 18:00ч.
- 24 февруари (неделя) от 18:15ч.
 
Враг на свинята / Hog’s enemy е селектиран сред финалистите на София филм фест, при късометражните филми. Той влиза в програмата на феста, с премиери на 12 март, от 21 ч. в Дома на киното в София и на 13 март, от 11 ч.

"Враг на свинята" в Кино в театъра  и на София филм фест
Борислав Станков
 

“Сюжетът на филма се развива в наше време и разказва за последния селянин в обезлюдена планинска махала. Филмът е социална драма, дори е и криминален. Една сутрин, главният герой Илия открива, че прасето му е откраднато. От него зависи как да постъпи оттук нататък? В ролята е непрофесионален актьор, но с вродена дарба, Милчо Ефенджийски от село Граница”, разказаха режисьорът на филма Борислав Станков и операторът Росмари Чорбаджийска, които гостуваха в студиото на Дарик-Кюстендил.
 
Тони Костов се нуждае от трансплантация на костен мозък, дарителската кампания продължава

Местата на снимките са изцяло в кюстендилския край. Това са селата Смоличано, Кършалево, Полска Скакавица и Таваличево. Филмът поставя акцент върху проблема с битовата престъпност на хората в отдалечените села и райони. 
 
“Тези хора са оставени да оцеляват сами. Държавата, църквата ги няма по тези отдалечени населени места. Тези хора са сами, но не чакат на някой друг, като нас, а взимат нещата в свой ръце. Камерата движи непрекъснато, има много динамика. Накрая главният герой намира решение на проблема си. Какво? Ще видят зрителите в залата”, споделиха още Борислав Станков и Росмари Чорбаджийска.

"Враг на свинята" в Кино в театъра  и на София филм фест
Борислав Станков

Проектът "Враг на свинята" печели конкурс за сценарий и получава половината от бюджета си като награда от "Американска фондация за България". За останалата част от финансирането си е подкрепен от Общински съвет на гр. Кюстендил и община Кюстендил.

Добри новини за лечението на Тони Костов

Враг на свинята / Hog’s enemy е с дължина 26 мин 30 сек.

Режисьор: Борислав Станков
Сценарий: Борислав Станков
Оператор: Росмари Чорбаджийска
Звук: Юри Аначков
С участието на: Милчо Ефенджийски, Васил Смоков, Младен Станков, Валери Леков
Продукция: Compost Productions
 
Билети можете да купите от:

- "Бакалия Анчо" на ул. „Ракла“ 32, ж.к, Запад
- Чрез Фейсбук страницата – Прожекции на “Враг на свинята” благотворително
- или на тел. 0895680760
Дарик- Кюстендил