К. Калфин: Парите за балнеосанаториума ги осигури ГЕРБ. Страхувам се да не овампирят средствата за прокуратурата
К. Калфин: Парите за балнеосанаториума ги осигури ГЕРБ. Страхувам се да не овампирят средствата за прокуратурата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив
Кирил Калфин се страхува управляващите да не овампирят пари
66086
Кирил Калфин се страхува управляващите да не овампирят пари
  • Кирил Калфин се страхува управляващите да не овампирят пари

Правителството на ГЕРБ осигури парите за ремонт на балнеосанаториума, става дума за над 1,3 млн. лв., поиска да припомни депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин на пресконференция в Кюстендил.

"Благодаря на колегите от БСП, че обявиха, че средствата за балнеосанаториума ги има. При посещението си в Кюстендил, министърът на здравеопазването не знаеше, че средствата са осигурени и за какво ще се използват. Средствата- 600 000 лв. ги осигури ГЕРБ и лично министър Десислава Атанасова", коментира Калфин. Той припомни още, че за филиала на Специализираните болници по рехабилитация в Кюстендил има още 736 000 лв. от фонд "Козлодуй", като лично президентът Росен Плевнелиев връчи сертификатите.

"За тези пари управляващите мълчат. Сега ще следя внимателно начина на провеждане на обществените поръчки, защото те са специалисти при провеждането им и се надявам да не са избирателни", заяви депутатът от ГЕРБ.

Калфин припомни, че предишното правителство осигури 2,6 млн. лв. за новите помещения на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура- Кюстендил, за които сега управляващите също мълчат.

"Страхувам се да не се отклонят за друго,както имах притеснения да не овампирят парите за балнеологията. През цялото време апелирам за коректност и яснота. Аз никога не съм отричал, че БСП осигури 900 000 лв. за Административния съд и избра фирмата изпълнител, а ние добавихме още 2,5 млн. лв. Щом е за Кюстендил не трябва да политизираме", призова областният координатор на ГЕРБ.

Кирил Калфин предположи, че колегите му от БСП не знаят за Норвежката програма, по която той водеше разговори да се финансира проекта за реконструкция на Римската стена в Хисарлъка.

"Бяхме договорили 1,5 млн. лв. Сега ги призовавам от ефира да помогнат с каквото могат, за да се осигурят тези средства", заключи Кирил Калфин.