Ивайло Константинов: Общинска администрация Дупница нехае
Ивайло Константинов: Общинска администрация Дупница нехае / Маргарита Петрова, Дарик радио

„Общинска администрация Дупница отсъства от задълженията си. Администрацията нехае, а такова поведение не може да се толерира", това заяви председателят на ОбС Дупница Ивайло Константинов на специална пресконференция. Повод за коментара му са докладни записки, внесени след определеният за подаване на докладни срок.
От 7 докладни записки в дневният ред, 4 са входирани след срока. „Апелирам пред кмета Методи Чимев и екипа му за резки действия в тази посока. Критиката е към всички, но обикновено отговорния е кмета", заяви Константинов.
Част от докладните ще бъдат допуснати за разглеждане, само заради важността им коментира Константинов.
Става дума за Стратегията за управление на общинската собственост за периода 2016-2020 година и Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2016 година. И двете докладни не са обсъдени с групите, включително и с него, но са допуснати защото без да бъдат приети не може да се приеме бюджета.
„Гражданите ги интересува когато дойдат да им бъде свършена работа, а мен ме интересува докладните да бъдат входирани навреме, за да има нужният диалог, такъв какъвто обещахме. Това няма да продължава. Истината е, че за 600 лв. не може да очакваме чудеса от тези хора", заяви Ивайло Константинов.
Заседанието на ОбС е на 29 януари, като на него ще бъде разгледан и гласуван бюджета за 2016 година, който е в размер на 23 766 991 лв.
Предстои да се разгледа и Меморандум за сътрудничество между „Национална Компания Индустриални Зони ЕАД" и община Дупница. Това е дружество с холдингов тип със 100 % държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите.