Италиански спонсор на Марек
Италиански спонсор на Марек / netinfo
Италианска компания ще подпомага финансово отбора на ФК „Марек“ с акцент върху Детско- юношеската школа на клуба. Днес официално беше представен Клаудио Алуни, представител на италианската компания. Той обясни, че преди да избере Дупница и ФК „Марек“ е провел разговори с “Миньор”- Перник, но се е спрял на отбора от Дупница. Всъщност италианците са били на прага да се откажат от това да спонсорират български отбор. Променили решението си след среща с Борис Паризов, президент на ФК „Марек“, а връзката с него направила Миглена Бурановска, която работи в италианската фирма. Нейният баща обаче познат във футболните среди в Дупница, през 1999 година Васил Бурановски довежда в „Марек“ Стефан Милушев.

Италиански спонсор на ФК Марек
netinfo


Договорът е за 3 години, като вече е ясно, че 3 италиански фирми ще рекламират на стадион „Бончук“ и ще подпомагат финансово клуба. Алуни заяви, че ще бъдат организирани турнири за децата на “Марек”, както в България, така и в Италия.
„С голямо желание дойдоха, подписахме договора, тяхното желание е да правят маркетинг на стадиона и да помагат на децата. Да представят младите ни футболни надежди в Италия“, каза президентът на ФК „Марек“, Борис Паризов. „Ние идваме да градим, а не да рушим. Ще направим всичко възможно за едно добро сътрудничество“, каза Клаудио Алуни.
 
Дарик- Кюстендил