И Девойка Кюстендилска пролет- 2015 идва от селото на Майстора
И Девойка Кюстендилска пролет- 2015 идва от селото на Майстора / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Девойка Кюстендилска пролет- 2015, 16- годишната Камелия Андреева участва в конкурса, по настояване на приятелите си, сред тях и Девойка Кюстендилска пролет- 2013 Беатрис Кацарова. Двете момичета са израснали заедно в село Шишковци.
"Чувствам ще много щастлива. Като обявиха, че аз съм Девойка Кюстендилска пролет, не можах да повярвам. Не се записах по мое желание, накараха ме приятели. Шишковци е любимото ми място. Повече ми харесва там, отколкото в града", сподели в студиото на Дарик Девойка Кюстендилска пролет- 2015.
Турът с римски тоги е любимия за първата подгласничка Елена Близнакова. Част от идеите за хореографията са нейни. Той ще бъде представен отново от всички момичета при откриването на крепостната стена в Хисарлъка. Елена Близнакова е състезател по художествена гимнастика и се записва за участие в конкурса по настояване на всички от клуб "Велбъжд".
"Чувството да се на сцена, пред няколко хиляди души е невероятно. Емоцията от участието в конкурса си струваше. Хората много ни се радваха. Излъчването на малките деца, които протягаха ръчички да си вземат от питката беше невероятно", каза втората подгласничка Катрин Иванова. Тя участва за втори път в конкурса, по свое желание и с подкрепата на родителите си.
Девойка Кюстендилска пролет- 2015, Камелия Андреева учи в специалност "туризъм", в ПГ по туризъм и все още не е мислила за висшето си образование.
Елена Близнакова завършва през тази година Спортното училище в Кюстендил, като помощник- треньор. Тя планира да кандидатства в НСА и Академията на МВР.
Катрин Иванова учи в специалност "банково дело" на ПГ по икономика и мениджмънт. Ще бъде абитуриент през 2016 г., но вече мисли да кандидатства- право.
Трите момичета обичат да излизат с приятели, но рядко ходят на дискотеки.
"Нека хората да бъдат по- добри. Винаги да бъдат усмихнати, здрави, щастливи и да няма завист между тях", пожелаха на финала Девойка Кюстендилска пролет и нейните подгласнички.