Тони Костов
Тони Костов
"Христос Воскресе! Градът ръка за ръка, за живота на Тони Костов". Всички кюстендилци и гости на града са поканени на Великденско хоро от 17, 30 ч. , на площад „Велбъжд”. Организатор на благотворителната инициатива е Община Кюстендил.

Целта е да бъдат събрани оставащите  около 40 000 лв., необходими за лечението на Тони, до момента са събрани 400 000 лв.
 
„На първия ден на Великден ще творим една блага идея, ще се съберем да играем едно Великденско хоро, да съберем пари за един човешки живот, за Тони.Нашият град е доказал, че в трудни времена прави велики неща. От тези оставащи 40 000 лв. Тони се нуждае до края на месеца. Идеята за хорото дойде от танцовите състави, които си подават ръка.Искаме хорото да стане традиция, защото имаме нужда от нея. На площад „Велбъжд“ в миналото се е играло хоро, нужно е и сега да се хванем за ръце, за да спасим живота на един човек“, заяви Димитрина Укалска, началник отдел Култура и духовно развитие.

Който не може да се включи на хорото на Великден, може да си купи стикер, цената му е 3 лв. и събраните средства са за лечението на Тони Костов.



 
Дарик- Кюстендил