ФК Кюстендил срещу  Спортист- Своге в битка за влизане в ЮЗ В група
ФК Кюстендил срещу Спортист- Своге в битка за влизане в ЮЗ В група / Дарик- Кюстендил, архив

Отборът на ФК "Кюстендил" се готви за участие в бараж за влизане в Югозападната "В" група. Техен съперник ще е бившия професионален тим на "Спортист"- Своге. Двубоят е тази събота, на стадиона в "Драгалевци" от 18, 00 часа. Победителят взима квота за третия ешалон.
Другият бараж за влизане в ЮЗ "В" група противопоставя, на стадион "Бончук" в Дупница, "Беласица"- Петрич и "Балкан"- Варвара, област Пазарджик.
Победителят в областна футболна група "Осогово", ФК "Кюстендил" можеше директно, без бараж да участва в Югозападната "В" група през изминалото първенство, но се отказа, поради финансови причини. Клубът отговаря на условията за влизане в групата, защото запази детския си отбор, след обединението на школите с ФК "Велбъжд". При успех в баража над "Спортист"- Своге, кюстендилци трябва да решат и въпроса със стадиона, на който ще играят срещите си.
В състава са Даниел Йорданов, Ивайло Странджов, Ивайло Иванов, Кирил Мицов, братята Юлиян и Иво Максимови, Емил Стоянов, Андрей Иванов и много други опитни футболисти.