Диана Борисова е управител на „Ученическо хранене
Диана Борисова е управител на „Ученическо хранене / Дарик радио,архив

Диана Борисова беше утвърдена за управител на общинското дружество „Ученическо хранене". Тя беше и единственият кандидат за поста.
Въпросът с възнаграждението на Борисова като управител предизвика бурни дебати, прегласувания и искане за 10 мин. почивка. Най-ревностно, висока заплата от над 1300 лв. защитаваха от Обединен демократичен блок.
Председателят на конкурсната комисия Йонко Гергов предложи заплата за Борисова в размер на 1365 лв., изчислени по методика гласувана от ОбС. Стоян Шушков предложи възнаграждението да е в размер на 900 лв., а Владимир Владимиров заплата от 840 лв., и след финансовия отчет в края на годината по предложение на Икономическа комисия да се актуализира. След гласуване нито едно от предложенията не събра достатъчно гласове „за". След дадената 10 мин. почивка Шушков предложи нова сума за заплатата 1050 лв., Маргарита Илинска даде предложение за 860 лв., Костадин Костадинов за 1300 лв. Кмета Методи Чимев пък предложи точката с възнаграждението да отпадне, поне за разглеждане на тази сесия. Именно предложението на градоначалника събра необходимия брой гласове и беше прието. Там обаче липсва сумата, която Борисова трябва да получава като възнаграждение, което най-вероятно означава, че Борисова ще се разписва срещу 840 лв., както досега. Припомням, че няколко месеца тя беше временно изпълняващ длъжността.
Веднага след края на гласуването Йонко Гергов изрази съмнения относно законосъобразността на решението.
„Не ми е ясно как кметът ще подпише договор без посочена заплата и съответно дали управителят ще подпише такъв договор", коментира Гергов.
Припомням, че „Ученическо хранене" Дупница пое функциите на „Ученически столове" Дупница, след като последното беше обявено в ликвидация.