Депутатът Петър Петров настоява за запазване и ремонт на жп линията Кюстендил- Гюешево
Депутатът Петър Петров настоява за запазване и ремонт на жп линията Кюстендил- Гюешево / netinfo

Жп линията Кюстендил- Гюешево ще бъде частично ремонтирана, ангажимент за това е поел министърът на транспорта Ивайло Московски, след отправено към него питане от депутатът от БДЦ Петър Петров, във връзка и с Коридор №8.
"Това е знаем, че е най- бавната жп линия в страната. Настоях линията да не бъде закривана, както и за цялостен ремонт на трасето, за да бъде увеличена и скоростта на влаковете по него", каза за Дарик Петър Петров.
Два законопроекта са приоритетни за парламентарната група на БДЦ- Закона за управление на отпадъците и Закона за енергетиката.
"ДКЕВР трябва да стане финансово независим регулатор, членовете на който ще се избират от парламента. Цената на тока не трябва да се вдига, това е моята позиция. Важно е да се поощряват инвеститорите, които идват в България. България трябва да удължи срока на експлоатация на атомните генератори в АЕЦ- Козлодуй. Нова АЕЦ- само при доказана икономическа целесъобразност", коментира в интервю за Дарик депутатът Петър Петров.
Той бе категоричен, че групата на БДЦ, която е от 14 депутати е единна. Това, което се случва в ББЦ е вътрешен проблем и не мога да взема отношение, допълни Петров. Планира се нова коалиция- БДЦ, в която ще влязат 6 от партиите в коалиция България без цензура, засега без партията на Николай Бареков, ако лидерът й не бъде сменен.
Депутатите от БДЦ са на мнение, че този Парламентът трябва да си изкара целия мандат.
За ПП ЛИДЕР, до края на януари предстои 3- ти конгрес, избор на нов Национален изпълнителен комитет и ще се начертае пътя за предстоящите местни избори.