Ден на розовата фланелка, Не на тормоза в училище казаха ученици от Самораново
Ден на розовата фланелка, Не на тормоза в училище казаха ученици от Самораново / netinfo

Ученици от ОУ „Христо Ботев" с. Самораново отбелязаха Световния ден за борба срещу училищния тормоз. Днес всички бяха облечени в розови блузи, които са символа на този ден.
Всички ученици хванати за ръце образуваха сърце и извикаха със силен глас „Не на тормоза в училище". Инициативата тръгва от далечна Канада, но се подкрепя от деца по целия свят. Историята вече знаят и децата в Самораново.

Ден на розовата фланелка, "Не на тормоза в училище" казаха ученици от Самораново
netinfo

При откриването на учебната година в канадско училище, деветокласник идва облечен в розово поло, след което е подложен на унижение от страна на по-големите ученици. На следващия ден двама ученици от същото училище купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище, познат е и като ден на розовата фланелка.

Ден на розовата фланелка, "Не на тормоза в училище" казаха ученици от Самораново
netinfo

Отношенията в училище трябва да се градят на основата на уважението, обичта, взаимната помощ и приятелски подадената ръка, смятат организаторите. Децата бяха подготвили и програма, посветена на приятелството и доброто.