Децата на Велбъжд първи препънаха лидера Славия във Футбол 7
Децата на Велбъжд първи препънаха лидера Славия във Футбол 7 / личен архив

Детският футболен отбор на "Велбъжд", родени 2001 година отне първи точки на лидера в класирането "Славия". Кюстендилските футболисти, водени от Светли Горчев завършиха 3:3 в първа група на първенството "Футбол 7", като съперника изравни в даденото от съдията продължение на срещата.

"За децата турнира е много полезен, за израстването им. Те изпитват много голямо удоволствие. Момчетата играха много добре. Головете вкараха Християн Атанасов-2  и Андрей Йорданов. Имаше сълзи в съблекалнята, защото виждаха победата, но това ме радва, защото не се задоволяват с равенството, а искат победата", каза за Дарик треньорът Светли Горчев. Той определи условията в залата в Драгалевци, като отлични- терени, съблекални. Мач на "Велбъжд" е наблюдаван вече от старши треньорът на националния отбор Любослав Пенев.

Горчев благодари и на родителите за подкрепата. Предстоят мачове с ЦСКА и "Септември"- София. В момента "Велбъжд" е преди червения отбор, на 5- то място в класирането. Кюстендилци имат: 3 победи над- "Люлин", "Национал" и "Миньор"; 3 загуби от- "ДИТ Спорт", "Левски" и "Левски- Раковски", и едно равенство със "Славия".