Д-р Владислав Миков е  новият управител на общинската болница в Дупница
Д-р Владислав Миков е новият управител на общинската болница в Дупница / Дарик радио,архив

Д-р Владислав Миков ще бъде новият управител на общинската болница в Дупница. Комисията по избор го класира на първо място, след него беше класиран доц. д-р Димитър Недин. Кандидатите за поста бяха двама. Комисията, която беше избрана да проведе процедурата беше 5-членна -

- председател Андрей Марков, секретар е Йонко Гергов, членове д-р Пламен Цеков, д-р Виолета Бельовска и представител на РЗИ.

Средната оценка на д-р Миков е 5,25, а на доц.д-р Недин получава 4,75. Писмените разработки и на двамата кандидати са получили еднакви оценки, средна оценка 5, в проведеното събеседване д-р Миков е бил по подготвен обясниха от комисията, като допълниха, че д-р Миков е дал по точни и конкретни решения.

Според Йонко Гергов най-важният акцент е решимостта на д-р Миков да действа с твърда ръка, както и предложението за оптимизация на персонала. Предвижда се оптимизация на персонала по отделения, както и оптимизация на отделения в общинската болница. „Ако ОбС Дупница одобри предложението, предстои трудна и дълга зима, и след това доста труден 3- годишен период, в който най-важното е да запазим съществуването на общинската болница" каза още Йонко Гергов. Председателят на комисията Андрей Марков каза, че д-р Миков е успял да ги убеди, че тежкото състояние на болницата, може да бъде подобрено.

По отношение на оптимизацията д-р Пламен Цеков каза, че не става дума за закриване на структороопределящи отделения и допълни, че и двамата кандидати биха били полезни за болницата, единият като управител, а другият като негов заместник. „Има готовност да прави неща, които не са много популярни" заяви Цеков. Той каза още, че конкурса е преминал диалогично, като колегите му в комисията подчертаха, че са работили самостоятелно и всеки от тях е давал оценка без да се влияе от останалите.

Назначаването на новият управител ще стане факт след решение на ОбС Дупница. Това се очаква да се случи на заседание в края на месеца.