Атанас Гергинов: Изберете по- добрия мениджмънт, мога да дам много на Кюстендил
Атанас Гергинов: Изберете по- добрия мениджмънт, мога да дам много на Кюстендил / БСП- Кюстендил

"Идва надеждата, страхът отстъпва назад и се надявам в изборния ден всеки да гласува по съвест", заяви на живо в ефира на Дарик кандидатът за кмет на община Кюстендил от коалиция "За промяна" Атанас Гергинов. Той допълни, че вече вижда оптимизъм в хората, че промяната е възможна. Добре се е приела по селата идеята му за самостоятелни бюджети за селските кметове.
"Чувам слух, как новите кандидати за кметове щели да уволнят администрацията. Искам да успокоя общинските служители, че това няма как да се случи. Да, има звена, които не работят добре и на тях ще обърнем специално внимание. Няма да има лов на вещици и няма да търсим скандала. Не деля хората, с които работя по политически пристрастия или по пол. Друг слух, който се пуска е, че ще спирам финансирането на футболните отбори по селата. Това не е сериозно. Тези мачове са предпоставка за бивши спортисти, млади момчета да участват в официални мачове. Звучи абсурдно, нямам намерение да спирам финансирането. Дай Боже, да подобрим и материалната база на селските стадиони и мачовете да протичат в нормална атмосфера и феърплей. Спортът е много важен в днешно време и определящо за младите хора е да спортуват, а не да стоят само пред компютрите", заяви пред Дарик Атанас Гергинов.
Кандидатът за кмет от коалиция "За промяна" коментира и последното решение на ВАС, по жалбата на БСП относно състава и ръководствата на СИК.
"Песимистите в началото бяха много, нямало смисъл от жалби. Управляващите и коалицията срещу нас имат мнозинство и в ЦИК. Да, но България е правова държава. Благодаря на съдиите от ВАС, които за втори път потвърдиха, че ЦИК не си е свършила работата. ОИК прие решения за комисиите, в които не взеха предвид нашето предложение. Дай Боже да има време, да има нови СИК до утре. Това зависи от това, колко мудни и бавни ще бъдат в ЦИК. Призовавам ги да отсъдят по право, съгласно точката на закона. Аз не виждам как ще има честни избори, ако не се съобразим с решението на ВАС. Да имаме честни и истински избори и по- добрият да победи", призова Атанас Гергинов.
Кандидатът за кмет сподели и за невъзможността на коалиция "За промяна" да наеми голяма зала, в театъра или читалище Братство, за да проведе заключителната си среща с избирателите.
"Във време на избори много репетиции се правят, няма нищо лошо и културата е важна. В този сезон, мероприятията трябва да се правят на закрито. Кюстендил няма една нормална зала, която да приеме повече от 500- 600 човека, била то за концерти, за спортни мероприятия или закриване на предизборна кампания" заяви Гергинов.
Кандидатът за кмет, с №9 в бюлетината призова- Гласувайте на 25 октомври!
"Наслушахме се на много обещания. Предлагам на кюстендилци да се съсредоточат към новото, към промяната, към хората, които реално ще правят нещо, а няма да говорят само в бъдеще време. Не можем повече да си позволим тази мудност и пренебрежение към европейските фондове. Отваряне на общината към граждани и бизнес, всички кандидати без г- н Паунов апелираме за това. Говорим за туризъм- използване на минерална вода, Осоговска планина. Това са проблемите и никой не ги отрича. Факт е, че г- н Паунов 8 години не направи нищо по тези въпроси и днес излиза пак със същите обещания. Ние сме хората които реално искаме промяната. Ние сме алтернативата, искаме града да се събуди, да почне да работи и да изпълнява обещания. Изберете по- добрата платформа, по- добрия мениджмънт. Изберете №9 Коалиция "За промяна" и мен Атанас Гергинов Смятам, че мога да дам много на Кюстендил, стига да ми бъде гласувано доверието", заключи пред Дарик Атанас Гергинов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!