Атака- Кюстендил поиска оставката и на областния управител
Атака- Кюстендил поиска оставката и на областния управител / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Незабавната оставка на областния управител иска ПП АТАКА - Кюстендил. Те настояват и областният управител да върне за нова разглеждане в ОС- Кюстендил бюджета за 2013 и отчета на бюджета за 2012 година.

"Ние изказваме своето недоумение от позицията на областния управител Владислав Стойков, който по потвърдена информация, от завеждащия длъжността "Връзки с обществеността" на областна управа, е заявил пред местен вестник, че с протести срещу електроразпределителните дружества не бива да се нагнетява напрежение, а проблемът да се реши чрез проверки на сметките и на експертно ниво. ПП АТАКА - Кюстендил все пак е удовлетворена от самопризнанието на господина- областен управител, че проблем има и при това не само с ЧЕЗ. Да проблем има и той засяга и личността на този представител на държавата, който провежда държавната политика в областта по закон, и който вероятно вечер на масата и пред телевизора на експертно ниво ще реши проблема с прекомерно завишените сметки на потребителите на ЧЕЗ, каквито сме всички ние, понеже съпругата на г-на областен управител Владислав Стойков е служител на небългарското дружество, като собственост- ЧЕЗ", коментира пред Дарик общинският председател Владислав Лехчански.

От "Атака"- Кюстендил настояват областният управител да се извини публично пред гражданите на област Кюстендил и да се разкае за непремереното си изказване, в разпратено до медиите становище на партията.

Според представителите на Волен Сидеров в Кюстендил, община Кюстендил е в критично финансово-фискално състояние.

"При това положение, за приемането на най-важното си решение - това за новия бюджет, Общинският съвет в Кюстендил следваше да спази всички законови принципи и да дебатира цифра по цифра, всяко едно конкретно предложение по проектобюджета на общинската администрация на кмета. Липсата на дебат опорочи изцяло процедурата и наруши принципите на истинност, публичност и прозрачност за работата този орган на местната власт", каза още Лехчански.