4 убийства и 4 престъпления с квалификация разврат са разкрити от ОД на МВР през миналата година
4 убийства и 4 престъпления с квалификация разврат са разкрити от ОД на МВР през миналата година / netinfo

През 2009 година в Кюстендилска област не доминират  тежки престъпления с висока степен на обществена опасност и отзвук, няма извършени "поръчкови" деяния. "Оперативната обстановка в областта е сравнително спокойна", отчете директорът на ОД на МВР комисар Георги Джоглев.

С квалификация "Убийство" са  регистрирани 4 престъпления, извършителите са установени, а по случаите са образувани  досъдебни производства. 4 са престъпленията с квалификация "разврат", те също са разкрити.

От областната дирекция на полицията припомниха, че въпреки завидната изобретателност на телефонните измамници през годината в Кюстендилска област  бяха предотвратени измами за значителни суми, бяха задържани както извършители-гастрольори, така и принадлежащи към 2 различни групи - от градовете Левски и Ветово, действащи на територията на страната. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Като успешна бе отчетена и акцията по неутрализиране на т.н. "Люлинска група", която бе задържана през м. май при опит за проникване и обир на клона на "Асет банк Интернешънъл" в центъра на гр. Кюстендил. "В групата имаше и участник от Кюстендил, а задържането му даде резултат и върху обстановката по отношение на кражбите в района", коментира Георги Джоглев.