/ netinfo
Бургаската IT гимназия и Българската стопанска камара - съюз на българския бизнес /БСК/ подписаха меморандум за сътрудничество в областта на информационните и комуникационни технологии. Най-новото българско училище и бизнеса си подават ръка за развитие и на професионалното образование в областта на технологиите и кибер-сигурността.

19 иновативни училища в Бургас

Парафи под документа днес положиха кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев. Сътрудничество цели да подпомогне и разработването на иновативни учебни и изпитни програми и материали.

„Днес подписахме нещо, което ще създаде добър продукт, години напред. В професионалния мениджмънт и на градовете, влизат много техники от управлението на бизнеса. За съжаление в България не са много градовете като Бургас.

Честит празник на всички вас. Не се отказвайте, господин Николов. Трудностите в мениджмънта са винаги да направиш нещо по по-различен начин, дори на ръба на закона. Бъдете успешни“
, заяви след подписването на меморандума Радосвет Радев.  
 

БСК и ИТ гимназията подписаха меморандум за сътрудничество
netinfo

В него е заложено и прилагането на съвременни тенденции и средства за професионално образование и обучение. Бизнесът и професионалното училище ще проучват и възможностите за развитие на национални и международни партньорства в областта на информационните технологии, дуалното обучение. Предмет на подписания меморандум е също и работата по програми за квалификация и преквалификация на преподавателите.

Кой е по-по-най от учениците в Бургас

Споразумението дава възможност за по-широко участие на бизнеса в учебния процес. "В интерес на общите цели БСК ще съдейства за намирането на фирми, нейни членове, които, при нужда от специализирани програми и софтуер, да се обръщат към ПГКПИ, чиито ученици имат потенциала и компетенциите да ги разработят", се посочва още в меморандума.