гръмотевици
гръмотевици / Thinkstock/Getty Images
Житен блок с площ 2 хиляди декара горя край харманлийското село Доситеево. 4 противопожарни екипа работиха и в ранния след обед пожарът бе овладян. Няма опасност от разрастването му, но на място остават да дежурят два от екипите с огнеборци, информират от хасковската областна администрация.
 
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР се свика националния оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014-2020. Оперативният щаб ще координира действията на институциите, предвид очакваните поройни дъждове и градушки тази нощ. Премиерът разпореди областните управители да бъдат по местата си и да докладват във всеки един момент за ситуацията по региони, а при утежняване на обстановката поради метеорологични условия да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.
           
37 градуса достигнаха температурите днес в област Хасково. Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за тази нощ и утре предвижда обилни валежи, градушки и гръмотевични бури в региона. Обявен е жълт код за опасно време.