Жени от Пещера и Първомай крадат в Димитровград
Жени от Пещера и Първомай крадат в Димитровград / netinfo

Две момичета на 20 и 27 години са задържани за кражба, съобщиха от полицията. Вчера в димитровградското управление е получен сигнал за кражба на 260 лева от магазин за дрехи, намиращ се на булевард "България". След сигнала от 50-годишния собственик, момичетата от Пещера и Първомай, познати на органите на реда, са установени и задържани по образуваното досъдебно производство.

Още трима души - двама мъже на 32 и 41 години 15-годишно момче, са задържани за кражба. След срязване на катинар те са проникнали в гараж в село Бодрово, откъдето са откраднали селенов токоизправител, 215 метра мостови проводници, метален сандък с инструменти и 2 медни казана. Мъжете от село Сусам са задържани до 24 часа в РУП - Димитровград.

Междувременно кражба от кафене е регистрирана тази нощ в Димитровград. Неизвестен апаш е проникнал в кафетерията в кв. "Черноконево", след като е разбил входната врата и е откраднал 80 лева, 400 кутии цигари, 8 бутилки алкохол, 35 ваучера за мобилни телефони на стойност 220 лева. Образувано е досъдебно производство.