Започват Ученическите игри в Димитровград
Започват Ученическите игри в Димитровград / Darik News, архив

Ученическите игри 2012 г. стартират от днес в Димитровград. В тях участват ученици от 5 до 12 клас на всички училища на територията на общината. Игрите ще продължат до 17 февруари в спортна зала „Младост", на футболното игрище на стадион „Миньор", на игрището с изкуствена трева до стадион „Раковски" и в Детския и младежки център.

Ученическите игри са част от календара на Министерството на образованието, младежта и науката и включват баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, шах и бадминтон. Готова е програмата за спортните срещи в отделните дисциплини. Тя започва с баскетбол, като от 13. 30 ч. днес в спортна зала „Младост" е първата среща- между отборите на основните училища „Пенчо Славейков" и „Димитър Матевски"- Меричлери. Баскетболните мачове в залата продължават през цялата седмица. От 30 януари до 3 февруари са волейболните, а от 6 до 10 февруари- футболните мачове. Тенисът на маса е насрочен за 15 февруари във фоайето на спортна зала „Младост", а шахматът- на 13 февруари в Детския и  младежки център.

Победители в отделните спортни дисциплини ще получат купи, а за най-добрите състезатели са предвидени грамоти, информира организаторът „Спортни дейности" в общинската администрация на Димитровград Галина Тодорова.