Воля за спорт с Петър Узунов и Михаил Христов в Хасково
Воля за спорт с Петър Узунов и Михаил Христов в Хасково / Колаж: Дарик-Хасково

Президентът на ВК "Локомотив Пв" Петър Узунов и параолимпиецът ни, световен шампион по лека атлетика Михаил Христов, са поредните спортисти, които ще дадат кураж на хората с увреждания и ще спортуват заедно с тях на традиционното "Воля за спорт", което днес от 16 часа ще е на площад „Свобода“ в Хасково. Те споделят, че нямат търпение да разберат кои са поредните медалисти в отделните дисциплини - крос, тенис на маса, бадминтон, шах, табла, канадска борба и да им връчат купите на финала.

И двамата гости са доказали се спортисти. Петър Узунов 10 години играе в мъжкия национален волейболен отбор на България,като  2 години е бил негов капитан. От 30 години се занимава с волейбол. Той е световен шампион за младежи в Кайро-1991 г. и многократен шампион на България. Играл е в над 10 страни, като в повечето е ставал и носител на купата.

Михаил Христов е български лекоатлет, параолимпиец, двукратен световен шампион на скок дължина за хора с увреждания. Когато е на 15-годишна възраст, губи ръцете си при инцидент с електрически ток. Оцелява, но се налага ръцете му да бъдат ампутирани заради изгарянията- едната до рамото, а другата до лакътя. Многократната световна шампионка Стела Енева му дава кураж и го насочва към спорта.

 

Националната кампания "Воля за спорт" се провежда с помощта на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хора с увреждания, под патронажа на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.