В Димитровград събират пари за операция на 39-годишната Любов
В Димитровград събират пари за операция на 39-годишната Любов / DarikNews

 

С благотворителен базар, разположен на централната алея „България” срещу новата автогара в Димитровград, днес и утре събират средства за 39-годишната Любов Димитрова, която се нуждае от операция на тазобедрената става, чиято стойност е 4 380 лв. Любов Димитрова работи като шивачка в социалното предприятие към СУПЦ от създаването му. Живее с майка си на ръба на оцеляването и необходимата за операцията сума е непосилна за тях, разказа директорът на социалното предприятие Магдалена Ванчева.

Любов се ражда с изкривен гръбначен стълб, скъсяване на левия крайник, съпроводено с хипотрофия на бедрената мускулатура. Неотдавна чува от лекарите и диагнозата коксартроза. Заболяването води до разрушаване на тазобедрената става на левия й крак и за подмяната на тази става са необходими 4 380 лв., поясни още Магдалена Ванчева.

В Димитровград събират пари за операция на 39годишната Любов
netinfo

Магдалена Ванчева с Любов Димитрова

Инициатор за благотворителната кампания кампанията е новоучреденото сдружение "Подай ръка", съвместно с община Димитровград. Благотворителният базар днес продължава до 19 ч., а утре ще работи от 9 до 19 ч. Материалите за него са предоставени от общината и стойността им е 500 лв. Открита е и специална банкова сметка за дарения: IBAN BG 54 UNСR 7000 1520 6990 41, Любов Райчева Димитрова.