/ iStock/Getty Images
1 995 първокласници в област Хасково прекрачват училищния праг. Първият училищен звънец днес бие за 23 073 ученици в 77 учебни заведения в региона. Учителите в областта са 2 378.

На училище: Първият звънец за една млада учителка

От Регионалното управление на образованието в Хасково информират, че новата учебна година стартира нормално на територията на цялата област. Безплатен по традиция е днес за учениците градският транспорт в Хасково, съобщават от „Тролейбусен транспорт”.

Без билет днес, по повод първия учебен ден, децата пътуват и в автобусите на „Златно руно“, които обслужват автобусните линии в града, уточняват от общинското дружество „Тролейбусен транспорт”.

Ако имаш призвание, не е трудно да бъдеш учител

830 първокласници в Община Хасково ще получат подарък книжки от кмета със специално посвещение от него, информират от администрацията. Изданието „Здравей, първокласник“ включва български стихотворения и информация за България, националния флаг, празниците на страната.

Сборниците са добавени в комплектите с учебници, които децата ще получат в първия учебен ден днес. За 750 от тях той ще е в училищата в Хасково, а за останалите - в тези на селата от общината.