Тир с животни закъса до с. Стамболийски
Тир с животни закъса до с. Стамболийски / Дарик радио-Хасково

Тир с датска регистрация, натоварен с животни, е закъсал около 23 часа снощи до хасковското село Стамболийски и до след 10 ч. днес движението в този участък бе затруднено. На метри в посока към селото заседнал друг тир, с пловдивска регистрация.

След 10 часа тази сутрин трактор успя да издърпа камиона с телетата и да освободи пътя. Училищен автобус, който отивал да вземе деца от селото, за да ги закара в ОУ "Христо Смирненски", обаче не могъл да мине през тясното пространство между закъсалия тир и канавката и се е върнал.

Тир с животни закъса до с Стамболийски
netinfo

На мястото тази сутрин бе и заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов, който обясни, че тирът е закъсал заради неподходящи гуми и липса на вериги. От общината снощи са търсили съдействие от Гражданска защита, но те обяснили, че верижните машини не са подходящи, за да бъде решен конкретният проблем.

 

По думите на Евгени Консулов това е единственият по-сериозен пътен инцидент за денонощието в община Хасково. Централните градски булеварди са сравнително добре изчистени, кварталните улици се разчистват от снега, като ангажираната за целта фирма, разполага с 18 машини.