Окръжна прокуратура-Хасково образува досъдебно производство 
Тежък инцидент блокира автомагистрала "Марица". Двама души загинаха. Няколко тира се удариха във верижна катастрофа край Харманли, предава NOVA.

 

БГНЕС

Инцидентът е станал около 7:00 часа тази сутрин. Продължава разчистването на пътя. По данни на шофьори, които са участвали във верижната катастрофа, в нея има над 20 камиона, микробус и две леки коли - едната на „Гранична полиция“, а другата на ДАИ.

Тежка катастрофа с два камиона на пътя Русе-Разград, има пострадал

Самоличността на жертвите вече е установена. И двамата са били шофьори на товарни камиони с турска регистрация. Първоначално е била установена самоличността на шофьора на единия от камионите, който е турски гражданин, на 46 години. Впоследствие е била установена самоличността и на другия починал, който е български гражданин, на 62 години, също управлявал автомобил с турска регистрация, съобщава БГНЕС.

Шестима души са настанени в болницата в Хасково, четирима от тях са в Ортопедичното отделение.

БГНЕС

Според водачите причина за катастрофата е паднала гъста мъгла. Тировете, които са катастрофирали, са част от конвой, който е пътувал от „Капитан Андреево“ към вътрешността на страната ни. По думите им, видимостта е била едва 10 метра.

БГНЕС

„След разклона имаше много гъста мъгла. Всички намалихме. Видимостта беше 10-15 метра. Имаше спрени камиони. Аз също успях да спра“, сподели водач на ТИР, участвал в пътния инцидент.

Междувременно, Окръжна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движени и поради непредпазливост. е причинена смъртта двама шофьори на тежкотоварни камиони, с неустановена до момента самоличност.

Два ТИР-а се удариха на "Хемус", загина единият от водачите (ВИДЕО)

Поради фактическа и правна сложност, разследването е възложено на екип от четирима следователи от Окръжен следствен отдел. Установено е, че във верижната катастрофа са участвали 22 тежкотоварни автомобила, вследствие на която са загинали двама от техните водачи.

Извършват се активни процесуално-следствени действия, като и в момента продължава огледа на местопроизшествието.
nova.bg