Технически гаф забавя предаването на Дениз Тюркмен на чуждите служби
Технически гаф забавя предаването на Дениз Тюркмен на чуждите служби / netinfo

Технически гаф ще забави екстрадирането на Дениз Тюркмен, за който има две европейски заповеди за арест. Оказа се, че в заповедта, която идва от френските власти липсват преводи на две графи. Освен това в преведения вариант е посочена дата, която се разминава с тази в оригиналната заповед за арест. Превода на български е извършен от лицензирана фирма във Франция.

Пред съда днес Тюркмен, за чийто арест настояват и германски власти, заяви, че доброволно се съгласява да бъде предаден на немските служби. Германската заповед е издадена от Районен съд - Мюнхен. И двете държави търсят Тюркмен заради участие в престъпни групи и мошеничество.

Хасковският окръжен съд ще изиска допълнителен превод на френската заповед. Ако от МВР не могат да се справят той ще се възложи на компетентен преводач.

Дениз Тюркмен бе заловен в началото на миналата седмица, на влизане от Турция в България, с ирландски паспорт на името на Димо Скондия.  Няма информация колко пъти той е минавал българската граница с името Димо Скондия. През 2001 година Тюркмен и още няколко грузинци бяха експулсирани от България, като заплаха за националната сигурност. Според адвоката на Тюркмен, след изгонването му от България на грузинеца е било забранено постоянното пребиваване в страната, но не и влизането в България. Делото беше отложено за 7 декември до изчистване на техническите грешки.