Съветник обиден на “бе”. Иска 8 хил.лв обезщетение
Съветник обиден на “бе”. Иска 8 хил.лв обезщетение / netinfo
По 4 хиляди лева за думичките ” жалък” и “бе” иска от колега в общински съвет Хасково тракиецът Димитър Петков.

В частно наказателно дело, което стартира днес в Районен съд, парламентаристът предяви претенции за преживени морални щети, нанесени му от екозащитника Емил Георгиев по време на две общински сесии. Първият словесен удар Петков получил на 28 април, а следващият- на заседанието, провело се на 21 юли миналата година.

За да потвърдят случилото се като очевидци на 20 март показания пред съдия ще дадат съветниците Радан Чолаков, Кирил Керанов и Себахтин Исмаил.

“Господин Петков е може би обиден, защото предпочита да ползвам обръщението “ма” вместо “бе” и следващия път ще го попитам дали това е проблемът” коментира обвиненият, че е извършил престъпление с думите си Емил Георгиев.“ Петков не се е жалвал от нещо само пред Папата".

"Намирам случая за смехотворен и за това не дойдох в залата днес” допълни екозащитникът. Георгиев изтъкна, че е крайно време преди да бъдат номинирани, общинските съветници да бъдат освидетелствани пред компетентните медицински органи, за да не се допускат циркове пред обществото.