/ DarikNews.bg, Архив
В рамките на законовия срок Административен съд ще се произнесе по спора между областния управител на Хасково, Окръжна прокуратура и частна фирма от града от една страна и Общински съвет от друга.

Дават хасковските паркинги на спецпрокуратурата

Това стана ясно на проведеното открито съдебно заседание по делото срещу изменението на Приложение 1 от Наредбата за началния размер на наемните цени и цени при разпореждане с общинска собственост по реда на Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост, в което са определени цени за паркоместата от зона първа до зона пета в града.
 
Според оспорващите, приетите изменения на наредбата, с които се определят нови цени на месец на квадратен метър паркомясто, са извършени при нарушение на административнопроизводствените правила и на материалния закон, наред с това решението за изменение на Приложение 1 било немотивирано.

Паркингите в Хасково поскъпват?

Не били посочени причините, налагащи приемането му, не бил направен и анализ и оценка за въздействие, съгласно изискванията на Закона за нормативните актове. Липсвали и аргументи за очакваните финансови резултати от направената промяна в цените.