Хасково, комисия "Шалапатов", паркинги
Хасково, комисия "Шалапатов", паркинги / Дарик радио, Хасково

Договорът  между община Хасково и частната фирма, която държи под наем паркингите в Хасково, ще бъде даден на специализираната прокуратура. Това съобщиха от комисията „Шалапатов”.  Налице е умишлена безстопанственост, като на общината са нанесени щети за близо 3 млн.лв., съобщи Димитър Шалапатов. Договорът с  частната фирма е сключен по време управлението на Георги Иванов.

Според комисията става дума за източване на общината. Нарушен е и закона за общинската собственост.  Според комисията някои паркоместа са част от улици, което е недопустимо.

Наемната цена от последния договор от 2012-а бе малко над 10 хиляди лева на месец, но на последното заседание Общинският съвет увеличи наема на 47 бона.

Димитър Шалапатов припомни, че този сигнал е бил отнесен и до Окръжна прокуратура – Хасково, която е отказала да образува досъдебно производство. Според Шалапатов това е защото от септември миналата година разследванията на кметовете са под юрисдикцията на специализираната прокуратура.  

„Мога само да се изсмея” – това коментира пред Дарик радио – Хасково бившият кмет Георги Иванов. „Те толкова като са загрижени къде бяха две години. Този договор стои две години при тях. Защо досега не го пуснаха. Защо чак сега – защото нищо не излезе, нито от басейна, нито от това, нито от онова.

Шалапатов нали трябва да си оправдае кабинетчето, нали му дадоха кабинет в общината. Щом мислят, че има нарушения да заповяда прокуратурата. Аз така или иначе не съм излязъл от прокуратурата вече 20  години, винаги съм проверяван. Какъв е проблемът още една проверка да мине.

Източване значи, когато отидеш за нещо което струва 5 лв. а общината е дала 100 . В случая общината само е прибирала пари. Преди този договор общината е получавала от паркингите 1000 лв. на година, след него 110 000 лв. на година.

Шалапатов понеже вече и в тази неговата културна масова дейност никой не му обръща внимание , търси някакво амплоа, защото скоро време трябва да се нагласи някъде в избори. Пък нито ГЕРБ ще го вземат , нито БСП ще го вземат, освен да дойде при мене”, заяви Георги Иванов.